Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uklonili naprave

Preokret u Bostonu: Novi uhićeni zbog bombaškog napada

boston
Autori: ih/VLM, ba/VLM
01.05.2013.
u 08:50

Navodi se da su studenti i prije bili na ispitivanju zbog imigracijskih prekršaja.

Privedena su još tri osumnjičenika koji se dovode u vezu s bombaškim napadom na maratonu u Bostonu, objavila je bostonska policija na Twitteru, prenosi RT

Riječ je o studentima koji su studirali zajedno sa 19-godišnjim Džoharom Carnajevim. Objavljena su imena i fotografije dvojice studenata, inače državljana Kazahstana,  Azamata Tazhajakova i Diasa Kadyrbajeva koje su odmah nakon napada uhitile imigracijske vlasti.

CNN je objavio kako se barem dvojica osumnjičenika terete zbog lažnih iskaza i ometanja pravde jer su nakon bombaškog napada pomogli Džoharu i njegovu bratu da uklone ruksak sa eksplozivnim napravama iz sveučilišnog kampusa. Ujedno, oni su bili i Džoharovi cimeri u kampusu.

Također, navodi se da su studenti i prije bili na ispitivanju zbog imigracijskih prekršaja, a neki mediji navode da su dvojica već bila u pritvoru u vrijeme kad je policija službeno objavila da ih se dovodi u vezu s bombaškim napadom.

Tamerlan Carnajev, stariji od dvojice braće koji su organizirali teroristički napad u Bostonu, bio je taj koji je izdavao naredbe, otkrio je 26-godišnji Kinez kojeg su Carnajevi zajedno s njegovim autom oteli bježeći od policije, piše CNN. Tamerlan je tijekom 90-minutne vožnje davao naredbe mlađem bratu Džoharu, opisivao svoju mržnju prema Amerikancima, a otetog 26-godišnjaka, koji je zbog zaštite identiteta naveden samo pod imenom Danny, ispitivao je o podrijetlu i obitelji. Danny, koji se raspričao o svom životu kako bi se spasio, uvjeren je da mu je upravo njegovo kinesko podrijetlo spasilo život.

- Ako budeš surađivao, neću te ubiti - rekao mu je Tamerlan tog 18. travnja, tri dana nakon masakra u Bostonu.

Za razliku od svog pričljivog starijeg brata, Džohar je tijekom vožnje bio tih, a Dannyja je samo pitao koliko je platio za Mercedesov terenac u kojemu su se vozili. Džohar je mirno ispunjavao mnoge Tamerlanove naredbe, poput podizanja novca s bankomata.

Danny je bio siguran da će ga ubiti. Razmišljao je o djevojci iz New Yorka koja mu se jako sviđala i mislio je da je više nikada neće vidjeti, no uspio je pobjeći kada su Carnajevi stali na benzinsku postaju. Braća su se sukobila s policijom pri čemu je Tamerlan zadobio ozljede od kojih je preminuo u bolnici. Džohar je uspio pobjeći, no na kraju je pronađen. Trenutačno se nalazi u pritvoru, a policiji je ispričao da su njegov brat i on, nekoliko sati nakon što je policija objavila njihove fotografije, spontano odlučili otići na Times Square u New Yorku i detonirati šest preostalih eksplozivnih naprava.

>> Poslušajte razgovor bombaša iz Bostona i njegove nećakinje!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije